Det Lille Museum

I den gamle bevaringsværdige toldbygning, beliggende ved Ebeltoft fiskerihavn, er der nu indrettet et lille museum, der fortæller om den kæmpe store udvikling Ebeltoft Havn har været igennem. Den faktuelle historiske gennemgang, udarbejdet af Jakob Vedsted, omhandler perioden fra istiden og op gennem tiderne. Beretningen omhandler bl.a. hvordan Ebeltoft i 1301, af Kong Erik Menved, fik status som købstad med de deraf følgende privilegier, hvilket har været medvirkende til at fastholde Ebeltoft som en meget vigtig købstad for regionen.

I den historiske beretning beskrives hvor vigtig en købstad Ebeltoft i virkeligheden var, og hvor stor en rolle byen havde op gennem tiderne med bl.a.fast rutefart til København, Vejle m.fl.

Læg vejen forbi "Det Lille Museum" og få den fantastiske historiske oplevelse om Ebeltoft,- "Søkøbstaden på Djursland".

Museet er åbent i havnekontoret åbningstider, og der er naturligvis fri entré.

Havnens åbningstider finder du ved at klikke her

Det Lille Museum vil løbende blive suppleret med mange flere egnshistorier og billeder, der fortæller havnens historie op gennem tiderne.

Ebeltoft Havn har været en utrolig vigtig destination for international handel og har derfor haft en meget stor betydning for såvel Ebeltoft som for hele Djursland.